Керемет қолөнер сырасын қалай таңдауға болады: жаңадан бастаушыларға арналған кеңестер
көшбасшы ретінде сусындарды сату, «Барик» дүкендер желісі еліміздің тұрғындарының дәм талғамының мәдениетін арттыруға бағытталған. Нарық жылдан-жылға өзгерді және 15 жыл ішінде біз тұтынушыларымыздың қалай әрекет ететінін, оған үйреніп, ақырында көбікті сусынды тек тануы бойынша ғана емес, негізінен оның дәмдік қасиеттері бойынша таңдай бастайтынын байқадық. . Біздің команда әрқашан дәм палитрасын кеңейту үшін жаңа өнімдерді іздеуді мақсат етті.
2015 жылдан бастап сыра нарығы жаңа сөздермен толтырыла бастады: «қолөнер», «эксклюзив», «бөшке», «қолөнер». «Барик» зауыттарға сұраныс жасайды, қазір біз өз тұтынушыларымыз үшін қолөнер түрлерінің алғашқы партиясын құйып жатырмыз.
балама: қолөнер сырасы
Қолөнер сырасы бұл жай сусын емес, бүкіл әлем бойынша сыра әуесқойларының жүрегін жаулаған тұтас мәдениет. Крафт сырасы сусынның жеке түрі емес. Бұл бірегей рецепттерді біріктіретін символ.
Стандартталған рецепттер мен әдістерді пайдалана отырып, ірі зауыттарда шығарылатын жаппай өндірілетін сыраға қарағанда, қолөнер сырасы жекелік пен сапа бағаланатын шағын, тәуелсіз сыра қайнату зауыттарында жасалады. Қолөнер сырының әрбір түрі бірегей дәм комбинациялары мен хош иістерді жасауға ұмтылатын сыра қайнатушыларының шығармашылығы мен экспериментінің нәтижесі болып табылады. Бұл қолөнер сырасын шынайы өнерге айналдырады, мұнда әр литр өз тарихын айтады.
Біздің желіде жаңа бірегей рецепті бар қолөнер сырының шағын партиясын қолданып көргеннен кейін оған сұраныс экспоненциалды түрде өсті. Енді Барик мынадай қиындыққа тап болды: біздің желіде жаңа бірегей рецепті бар қолөнер сырасының шағын партиясын қолданып көріп, оған деген сұраныс экспоненциалды түрде өсті, сәйкесінше құю партиясының шектеулі сипатының мәні бұзылды. .
Талдау жүргізіп, тұтынушыларымыздың пікірлерін жинақтағаннан кейін біз зауыттардағы сыра қайнатқыштарымен рецептті аяқтай отырып, жаңа қолөнер сорттарын жаппай құюға енгізуді шештік және сыраны шыны банкаларға құюды шештік, бұл бізге аз әсер етуге мүмкіндік береді. оның бірегейлігін сақтай отырып, сусынның дәмі. Бұл бізге тұтынушыларымызды қолөнер әлемімен таныстыруға және рецепттердің бірегейлігімен танысудың жаңа кезеңін бастауға мүмкіндік берді.
Қолөнер сырының көптеген түрлері бар, олардың әрқайсысының өзіндік ерекшеліктері бар.
Негізгі түрлеріне қысқаша шолу
Бозғылт але (жеңіл але)
Сусынның айқын уыт дәмі, құлмақ пен карамельдің күшті хош иісі бар. Бұл аздап ащы «шынайы» сыраға қарағанда емшілер жақсы көретін классикалық қолөнер сырасы.
Қараңғы але (қараңғы але)
Бұл сусында құлмақ дәмі толығымен уытпен ауыстырылады. Бұл құрылымды жеңілдетпейді. Ол қалыңдайды және тұтқыр болады, ал ащы күшейеді.
Портер
Бұл бай уыт хош иісі бар өте қара сыра. Сусын танымал кейінгі дәм береді - бір мезгілде тәтті және ащы. Сатылымда шоколад немесе кофе ноталары бар портерді шоқтан таба аласыз.
мықты
Бұл айқын күйдірілген хош иісі бар қара сыра. Мұның бәрі оны дайындаудың дәстүрлі технологиясы туралы - арпа мен уыт алдын ала қуырылған. Төбенің күші басқа сорттарға қарағанда жоғары болуы мүмкін.
Белгілі бір брендке байланысты сырада цитрус немесе шоколад ноталары бар.
Қышқыл але (қышқыл але)
Қышқыл сыра соңғы уақытта нағыз трендке айналды. Оны дайындау технологиясы суслоны жабайы ашытқымен ашытуды қамтиды, бұл дайын өнімге айтарлықтай қышқылдық береді. Дәмді бәрі бірдей ұнатпайды, бірақ шынайы гурмандар сыраның бұл түрін өте түпнұсқа деп санайды.
Қолөнер сырасының дәмін сәл теңестіру үшін сыра қайнатушылар рецептке қант немесе тіпті жемістер мен жидектерді жиі қосады.
Қолөнер сырасын таңдау критерийлері
Қолөнер сырасын таңдағанда, бірнеше критерийлерді ескеру маңызды:
ЖЕКЕ ДӘМ ТАҢДАУЛАР.
Әр адамның өз талғамы бар. Кейбір адамдар ащы IPA-ны ұнатады, ал басқалары тәтті тоқаштарды немесе қытырлақ пилснерлерді жақсы көреді. Сізге ұнайтын нәрсені табу үшін әртүрлі сорттарды қолданып көріңіз.
АРОМАТИКА
Хош иіс сыра тәжірибесінің маңызды бөлігі болып табылады. Ингредиенттерге назар аударыңыз: құлмақ ащы мен хош иісті қосады, уыт сыраға тәттілік пен дене береді, ал дәмдеуіштер қызықты ноталарды қоса алады. Сізге қандай дәм ұнайтынын көру үшін әртүрлі комбинацияларды қолданып көріңіз.
АЛКОЛ МАЗМҰНЫ
Сыраны таңдауда алкогольдің құрамы да маңызды рөл атқарады. Егер сіз достарыңызбен түнде демалуды жоспарласаңыз, ішімдікті ұзағырақ пайдалану үшін құрамында алкоголь мөлшері аз нәрсені таңдағыңыз келуі мүмкін. Ерекше жағдайларда сіз күшті сорттарды сынап көре аласыз.
Жаңадан бастаушыларға арналған кеңестер
Егер сіз қолөнер сырасының әлеміне жаңадан келген болсаңыз, мұнда бірнеше ұсыныстар бар:
-
Әртүрлі сорттарды қолданып көріңіз: Тәжірибе жасаудан қорықпаңыз! Сізге шынымен ұнайтын нәрсені көру үшін әртүрлі стильдер мен сорттардан бастаңыз.
-
Жұмсақ сорттардан бастаңыз: Егер сіз өзіңіздің қалауыңызға сенімді болмасаңыз, Pilsner немесе Weisen сияқты ащы және жеңіл сорттардан бастаңыз.
-
Маусымға назар аударыңыз: көптеген сыра зауыттары маусымдық сорттарды шығарады. Жазғы лагерьлер мен жемісті алелер жылы айлар үшін өте қолайлы, ал қараңғы дөңес суық ауа райы үшін тамаша.
-
Сұрақ қоюдан қорықпаңыз: Дүкен қызметкерлері ұсынылатын сыралар туралы жақсы біледі және сіздің талғамыңызға сәйкес нәрсені ұсына алады.
Қорытынды
Қолөнер сырасы - бұл зерттеуге тұрарлық әртүрлі дәм мен хош иістердің керемет әлемі. Тәжірибе жасаудан және жаңа сорттарды ашудан қорықпаңыз! Әрбір жұтым жаңа ашылудың бастамасы болуы мүмкін, ал іріктеу процесі қызықты саяхат болуы мүмкін. Түрлі дәмдер мен жеңіл тағамдарды қолданып көріңіз, қалауларыңызға назар аударыңыз және осы таңғажайып тәжірибенің әрбір сәтінен ләззат алыңыз. Өйткені, қолөнер сырасы - бұл сусын ғана емес, сонымен қатар өмірден ләззат алу тәсілі!