Құйылған сыраның артықшылықтары: бөтелкедегі сыраға қарағанда неге жақсы?

Қазақстандық сыра нарығының іс жүзінде әлемде аналогы жоқ. Бұған көптеген факторлар ықпал етті және біздің тұтынушымыз посткеңестік кеңістіктегі тұтынушы сияқты бөшкеден жаңа ғана құйылған сыраға деген сүйіспеншіліктің жаңа және ерекше үрдісін белгіледі. Тек жылжымалы бөшкеден құйылған жаңа піскен, көбікті сыраны тұтыну мәдениетін тіпті кино да белсенді түрде күшейтті. 

разливное пиво

 

«Махаббат пен көгершіндер», «ВАЗ ханшайымы», «Ол болуы мүмкін емес» және басқа да көптеген кеңестік фильмдерді еске түсірейік... Иә, 80-90-шы жылдары өскендердің бәрі орталық аулалардағы бұл үлкен сары бөшкелерді еске алады, олардың жанында банкілер толы кезектер. Ал егер ол заманда ішу мәдениеті саптыаяқтарда, қоғамдық орындарда немесе ауладағы орындықта жақсырақ болса, онда уақыт өте келе адамдар үйде жиі жинала бастағанда, шағын топтарда көбікті сусын өндірушілер мен сатушылар жаңа технологияларды ойлап табуы керек болды.

Сыраның негізгі артықшылықтары

Балғындық пен табиғилық

Сыраның негізгі артықшылықтарының бірі әрқашан оның балғындығы болды. Құйма сыра белсенді пастеризацияланбағандықтан, ол бөтелкедегі сыраға қарағанда дәмін әлдеқайда жақсы сақтайды. Бөтелкедегі сыра қоймада немесе дүкен сөрелерінде бірнеше ай бойы болуы мүмкін, бұл оның бастапқы дәмін өзгертуі мүмкін. Сондықтан өндірушілер екі маңызды мәселеге тап болды - дәмді сақтау үшін пастерлеудің ең аз мөлшерін қолданатын өнімдерді жасау, сонымен қатар тұтынушыларға өнімді үйге оңай апаруға мүмкіндік беретін опцияны табу.

Құйма сыраға арналған қаптаманың эволюциясы

Алдымен сыра 2 немесе 3 литрлік шыны банкаларға құйыла бастады. Көбінесе янтарь байлығы шат-шадыман шырылдаған жіпті сөмке ұстаған өтіп бара жатқандарды көруге болады. Бірақ уақыт өтті, технология жетілдірілді, пластикалық бөтелкелер тез толтырудың ең қолайлы нұсқасы болды. Тұтынушы үшін тез сатып алу, тез ішу және 90-шы жылдары барлық аулалар қоқыспен толтырылған шыны ыдыстарды мазаламау маңызды болды. Қайта өңделген шыны ыдыстарды тапсыру саясаты, өкінішке орай, біздің елде ұзақ уақыт бойы тамыр жайған жоқ, бірақ, мысалы, ол әлі де Еуропада сәтті жүзеге асырылуда. 

Мемлекет шыны және қайта өңделген пластикті қайта өңделген контейнерлерді пайдаланатын кәсіпорындарды қолдайды. Бұл аспектіде, әрине, Қазақстанға әлемдік тәжірибені пайдалану қажет. Кезек бойынша Barik шағын базарлар желісі Мен әрқашан осы бағытта жүруге тырыстым. Мысалы, 2016 жылы мемлекеттік деңгейде сусындарды дүкендерде пластикалық ыдыстарға құюға тыйым салатын заң қабылданғанда, біздің желі бұл мәселені қарастыру қажеттігін негіздей алды, өйткені Алматыда қалдықтарды қайта өңдейтін зауыттар саны жеткіліксіз және жеткіліксіз.

Сақтау және азықтандыру технологиясы

Бірақ бөтелкедегі сусындарды сатушылардың ең маңызды және басты басымдығы әрқашан өнімнің балғындығы болды. Сыра зауыттарда бөтелкеге ​​құйылады КАЖ (цилиндрлік-конусты цистерналар), сыраны қайнатқаннан кейін тұндыратын, бөшкелерде рецептті, дәм мен күштің тепе-теңдігін барынша сақтайтынын білдірді. Енді біз, сатушылар ретінде, сыра қайнатушы жасаған дәмді тұтынушыларға жеткізу үшін ең дұрыс сақтау шарттарын жасау керек болды. Біздің команда тапсырманы бірінші дәрежелі орындады және біздің желінің әр дүкенінде дұрыс сақтау температурасын қатаң сақтайтын тоңазытқыш камералары мен тоңазытқыш қондырғылары бар. 

Біз өз тұтынушыларымызға бөтелкедегі сыраны ішу сезімінен жиі асып түсетін тартпа сырасының дәмінен дұрыс сезім сыйлаймыз. Дұрыс қызмет көрсету, температура және шыны пішіні сусынның тәжірибесін айтарлықтай жақсартады. «Барик» дүкендер желісі тұтынушылық мәдениетті белсенді түрде қолдайды, өз тұтынушыларына сыраның бірегей сорттарын және оған қызмет көрсету бойынша ұсыныстарды ұсынады.

Құйма сыра туралы мифтерді жоққа шығару

Құйылған сыра бөтелкедегі сыраға қарағанда нашар деген көптеген мифтер бар. Кейбіреулер оны дұрыс сақтамау немесе қызмет көрсету салдарынан ластанған немесе бүлінген болуы мүмкін деп санайды. Дегенмен, егер барлық стандарттар мен қызмет көрсету ережелері сақталса, құйма сыра бөтелкедегі сыраға қарағанда жақсырақ болуы мүмкін. Бұл мәселеде иелері пайда мен кіріс туралы көбірек ойлағысы келетін шағын дүкендердің көп ашылуы да үлкен рөл атқарды. 

Бірақ бұл тұтынушыларға сапалы өнім беру туралы емес. Сондықтан, шамамен 2000-шы жылдары нақты стереотип пайда болды - «сыра үйлері», «бадяжат», «сырадағы димедрол» және т.б. Біздің алдымызда күрделі міндет тұрды – тұтынушыларға біздің мақсатымыз сыра мәдениетін дамыту, таңдау үшін үлкен ассортиментті қамтамасыз ету, барлық қажетті техникалық процедураларды, соның ішінде дұрыс салқындату, тұрақты айналдыру және жабдықты апта сайын жуу екенін түсіндіру. Клиенттерімізді құйылған құйылатын өнімнің сапасына сендіру үшін бізге тіпті тоңазытқыш камераларының есіктерін мөлдір етіп жасауға тура келді. 

Және біз жетістікке жеттік! Barik дүкендер желісі өз тұтынушыларына қамқорлық жасайды және сақтау мен құюдың барлық қажетті процедураларын сақтай отырып, сенімді өндірушілердің дәлелденген сорпаларын ұсынады.

Құйма сыраның экологиялық және мәдени құндылығы

Қорытындылай келе, тартпа сырасы дәмді ғана емес, сонымен қатар экологиялық таза таңдау екенін айтқым келеді. Оның балғындығы, ауамен минималды байланысы және дұрыс ұсынылуы бірегей тұтыну тәжірибесін тудырады. Дүкендер желісі Барик сапалы сорттардың кең ассортиментін ұсына отырып және жергілікті сыра қайнату зауыттарына қолдау көрсетіп, құйма сыраны танымал етуге белсенді түрде ықпал етеді. 

Құйма сыраны таңдау арқылы сіз ең жақсы дәмге ие болып қана қоймай, сонымен қатар Қазақстандағы сыра мәдениетінің тұрақты дамуына үлес қосасыз. Осылайша, жоба нұсқасын таңдау арқылы сіз сапа мен балғындықты таңдайсыз!